Promocija knjige  „Politička djelatnost dr.Mehmeda Spahe (1906-1939.)- Bošnjaci pod Jugoslavenskom diktaturom, autora mr.sci.Enesa ef. Omerovića.

U petak, 12.januara u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno bit će upriličena promocija knjige „Politička djelatnost dr.Mehmeda Spahe (1906-1939.)- Bošnjaci pod Jugoslavenskom diktaturom, autora mr.sci.Enesa ef. Omerovića.

Uz autora o knjizi će na promociji govoriti Akif Agić i Mirsad Bušatlija. Promocija počinje u 18 i 30 sati.

Knjiga tematizira političko djelovanje dr. Mehmeda Spahe, kao jednog od najvažnijih bošnjačkih političara s početka 20.stoljeća, vođe Jugoslovenske-muslimanske organizacije (JMO).Djelo ima naučno-istraživački karakter i utemeljena je na dokazima i potkrijepljena je brojnim referencama.

Enes Omerović rodjen je 1975.godine u Bugojnu , a odrastao u Pridvorcima, kod Gornjeg Vakufa.Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Travniku i Fakultet islamskih nauka, a magistrirao na Odsjeku historije Filozofskog fakulteta Sarajevo na temu političke djelatnosti dr. Spahe. Trenutno priprema doktorsku disertaciju.Mr.Enes ef. Omerović je glavni imam MIZ Gornji Vakuf.

pogledano 1700 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri