Promocija knjige  „Politička djelatnost dr.Mehmeda Spahe (1906-1939.)- Bošnjaci pod Jugoslavenskom diktaturom, autora mr.sci.Enesa ef. Omerovića.

U petak, 12.januara u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno bit će upriličena promocija knjige „Politička djelatnost dr.Mehmeda Spahe (1906-1939.)- Bošnjaci pod Jugoslavenskom diktaturom, autora mr.sci.Enesa ef. Omerovića.

Uz autora o knjizi će na promociji govoriti Akif Agić i Mirsad Bušatlija. Promocija počinje u 18 i 30 sati.

Knjiga tematizira političko djelovanje dr. Mehmeda Spahe, kao jednog od najvažnijih bošnjačkih političara s početka 20.stoljeća, vođe Jugoslovenske-muslimanske organizacije (JMO).Djelo ima naučno-istraživački karakter i utemeljena je na dokazima i potkrijepljena je brojnim referencama.

Enes Omerović rodjen je 1975.godine u Bugojnu , a odrastao u Pridvorcima, kod Gornjeg Vakufa.Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Travniku i Fakultet islamskih nauka, a magistrirao na Odsjeku historije Filozofskog fakulteta Sarajevo na temu političke djelatnosti dr. Spahe. Trenutno priprema doktorsku disertaciju.Mr.Enes ef. Omerović je glavni imam MIZ Gornji Vakuf.

pogledano 56 puta
Više iz kategorije: « Nekad i sad

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri