Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika MAHMUTBEGOVIĆ

povodom Dana sjećanja na Holokaust

Zbog kiše koja je padala jučer od popodnevnih sati sinoć nije upriličeno zvanično otvorenje 1. Winter festa u našem gradu.

Klizalište, zabavni i muzički programi, raznovrsna ponuda na prodajnim štandovima sve to je sastavni dio Winter Festa koji počinje u nedjelju, 26.januara u Bugojnu.

Počele su pripreme za prvi Winter Fest u Bugojnu. Ova ledena čarolija počinje u nedjelju, 26.januara.

U zgradi općine Bugojno upriličen je prvi u ovoj godini redovni sastanak predsjednika savjeta mjesnih zajednica. Sastanku na kojem se razgovaralo o prioritetnim projektima na području mjesnih zajednica prisutvovao je i načelnik Općine Hasan Ajkunić sa predstavnicima resorne općinske službe.

Rukometaši Iskre jesenji dio takmičenja u okviru Premijer lige naše zemlje okončali su na 14.-toj poziciji sa 14 bodova. Sa pripremama za proljetni dio takmičenja, i sa jasnim ciljem da se izbori opstanak u društvu najboljih, Iskra je startala prije 7 dana.


Sutra će u travniku biti održana 30. sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona.

 
 Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike da uplate glavnicu
poreznog duga i troškove prinudne naplate nastale do 31.12.2016. godine i tako
ostvare pravo na otpis zateznih kamata na javne prihode, u skladu sa odredbama
Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne
prihode („Službene novine FBiH”, broj: 99/19).

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri