„Prevencija je tvoje najjače oružje-pregledaj se na vrijeme i ostani zdrava“, naziv je humane akcije koju, u povodu Dana roza vrpce, organizuje bugojansko Udruženje oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Donna“. Akcije bit će održana u srijedu, 24.oktobra u 13 sati, ispred BBI banke u Bugojnu.

Volonteri širom Bosne i Hercegovine zasadili su tokom vikenda desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcija "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan". Pošumljavanje je provedeno i u našem gradu.

Nikad nisam težila nečemu što ne mogu ostvariti, i uvijek sam bila zadovoljna onim što sam imala - kazala je Hatidža Bektić iz Duratbegović Doca kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Za svoje vjerne kupce i posjetioce, prodajni centar FIS Bugojno, organizovao je drugi po redu Shopping day, dan super kupovine i odlične zabave.

Mladi u Bugojnu na korištenje su dobili novi Omladinski centar koji bi trebao biti prostor u kojem će se razmjenjivati i stvarati nove ideje s ciljem aktivnog uključenja mladih u procese zapošljavanja ali i kreiranja projekata koji će omogući ne samo razvoj pojedinca nego i lokalne zajednice.

Danas se navršava 15 godina od smrti prvog predsjednika Bosne i Hercegovine i jednog od osnivača i utemeljitelja Stranke demokratske akcije (SDA) Alije Izetbegovića. Alija Izetbegović bio je prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant Armije RBiH tokom agresije na BiH.

U Kristalnoj sali Općine Bugojno, održana je promocija “Biltena sportskih kolektiva Općine Bugojno za 2018. godinu.“ Radi se o projektu Međunarodne organizacije za migracije, pod nazivom „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ a koji su realizovali mladi iz našeg grada: Ahmed Kišija, Dženita Vilajet, Ema Cetin i Mirza Balihodžić u saradnji sa sportskim kolektivima naše općine.

Osnovna muzička škola Bugojno u novoj školskoj godini upisala je 112 učenika od I-VI razreda. Učenici su i ove godine raspoređeni u četiri odsjeka i to odsjek klavira, violine, harmonike i gitare.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri