Danas Bugojno obilježava sedam godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno. U policijskoj stanici Bugojno, na spomen obilježju i na mezarju Jaklić na dostojansven način obilježena je godišnjica, ali i odata počast policajcu Tariku Ljubuškiću koji je poginuo u ovom napadu.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida.Tim povodom, Medžlis IZ Bugojno organizovao je obilazak šehidskih mezarja i učenje Jasnini šerifa i dove pred duše šehida u svim bugojanskim džamijama.

Prvi dan Ramazanskog bajrama, glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef.Arnaut upriličio je, u motelu Heko, prijem za predstavnike političkog, vjerskog i kulturnog života grada.

Sada već tradicionalno centralna svečanost klanjanja Bajrama namaza za područje Medžlisa IZ Bugojno održana je u džamiji Kulturnog centra princeze Dževhere, a svečano je bilo i u svim ostalim džematimna na području naše općine.

Čestitka u povodu Ramazanskog bajrama

Čestitka u povodu Ramazanskog bajrama

Općinska organizacija SDA Bugojno danas je u svojim prostorijama organizovala pres–konferenciju na kojoj je istaknut značaj otvaranja srednje škole u našem gradu, u kojoj će se učenici školovati za zanimanje medicinski tehničar.

Prema Takvimu Rijaseta IZ BIH-ne, sa izlaskom Sunca u nedjelju, 25.juna nastupa Ramazanski Bajram, jedan od najradosnijih blagdana muslimana širom svijeta.Klanjanje Bajram namaza na području MIZ Bugojno biće obavljeno u svim džamijama na području Medžlisa u 5 sati i 45 minuta.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri