Danas je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održan radni sastanak s ciljem utvrđivanja programa u povodu obilježavanja Dana općine Bugojno.
 

U krugu Vatrogasnog društva Bugojno danas je izvršena primopredaja kombinovanog navalnog vatrogasnog vozila koje su vatrogascima našeg grada donirale kolege iz austrijskog grada Salzburga.

CK Gornjeg Vakufa-Uskoplja organizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Prikupljene doze krvi bit će upućene Bolnici Fra. Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Danas je Srednja tehnička škola Bugojno upriličila Dan otvorenih vrata za učenike osmih razreda bugojanskih osnovnih škola.

-Ovo je prvi put da STŠ Bugojno organizuje Dan otvorenih vrata i, na zanimljiv i praktičan način, budućim srednjoškolcima prezentira mogućnosti školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi. Nakon prezentacije, učenici su imali priliku obići školu i na licu mjesta vidjeti sve ono što će im biti na raspolaganju tokom nastavnog  i vannastavnog procesa u našoj školi-istakla je prof.Alisa Hadžiabdić. S obzirom na to da se nalaze pred važnom odlukom, poručila je da dobro razmisle, poslušaju srce i razum i odaberu ono što je najbolje za njih.

-STŠ je osnovana 1964.godine i upravo ispraća 50.generaciju maturanata. To je jedan od razloga što smo upriličiti Dan otvorenih vrata i upoznali učenike osmih razreda s mogućnostima školovanja u ovoj srednjoškolskoj obrazovnoj ustanovi - rekao j Nahid Šupić, direktor STŠ Bugojno. Bez obzira na njihov izbor, poželio im je puno sreće u nastavku školovanja.

U sklopu STŠ učenici će moći odabrati zanimanja Mašinski tehničar konstruktor na računaru, Elektrotehničar energetike, obnovljivih izvora energije i elektronike, Elektrotehničar računarske tehnike i automatike, Ekonomski tehničar i Gradjevinski tehničar.

Jučer je u Udruženju "Leptir" Bugojno održana edukacija za roditelje djece uključene u inkluzivno obrazovanje iz bugojanskih osnovnih škola.

Sutra će u Travniku biti održana 54. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, s početkom u 9:00 sati.

Treći otvoreni turnir Bosne i Hercegovine za najmlađe kadetkinje i najmlađe kadete, održan proteklog vikenda u Ilijašu, protekao je u znaku takmičara STK “ Bugojno”.

  IV (četvrta) redovna sjednica Općinskog vijeća bit će održana 27.04.2017. godine (četvrtak) u zgradi Općine, Kristalna sala, sa početkom u 10,00 sati.

 

                                                         D N E V N I R E D

1. Vijećnička pitanja

2. Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Bugojno za 2017. godinu Izvjestilac: predsjedavajući Općinskog vijeća

3. Prijedlog Programa rada općinskog načelnika za 2017. godinu Izvjestilac: Načelnik općine

4. Prezentacija projekta zaštita izvorišta „Husića vrelo“ Bugojno Izvjestilac: predstavnik preduzeća „ES HYDROTECHNICS“ d.o.o. Sarajevo

5. Prijedlog odluke o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama općine Bugojno Izvjestilac: pomoćnik načelnika za Službu za stambeno-komunalne poslove, obnovu i razvoj i mjesne zajednice

6. Prijedlog odluke o osnivanju Poslovne zone Bugojno 2

7. Prijedlog odluke o preuzimanju prava osnivača prema JU „Dom zdravlja“ Bugojno

8. Pravilnik o standardima i kriterijima za dodjelu stipendija redovnim studentima

9. Odluka o imenovanju Komisije za razmatranje zahtjeva za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2016./2017. godini Izvjestilac za tačke: 6., 7., 8. i 9.: pomoćnik načelnika za Službu za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu

                                                 

                                                           PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

                                                                        Igor Vrljić, s.r.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri