Naš grad u subotu je bio domaćin likovne kolonije "Kistom kroz SBK" koju je organizovalo Udruženje Enkaustika iz Travnika. Slikari iz cijele BiH ponudili su građanima Bugojna zanimljivu izložbu u okviru Dana Ajvatovice.

U okviru 507. Dana Ajvatovice, jučer su u Pruscu održane "Igre bez granica" u saradnji sa Omladinskim kampom. U "Igrama bez granica" učestvovalo je 120 mladih koji su u brojim disciplinama pokazali svoje vještine, a najboljima dodijeljene su diplome i prigodne nagrade.

U Maloj sali KSC-a sinoć je premijerno izvedena predstava "Kontrolni" u režiji Senade Milanović. Na dječiji način, glumci Dječije scene Teatra Fedra Bugojno, bugojanskoj publici ispričali su priču o problemima u porodici.

Biro za zapošljavanje Bugojno: Obavijest

Svečana sjednica Općinskog vijeća ,upriličena u povodu Dana Općine Bugojno, održna je u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, vjerskog i kulturnog života grada, te gostiju.

Odlična uvertira za sve ono što se danas dešava u Bugojnu na jedan od najznačajnijih datuma u njegovoj historiji–Dan općine, bila je hit komedija „Savršen kroj“,koja je sinoć izvedena u Pozorišnoj sali KSC-a.

Čestitka u povodu 20. maja, Dana općine Bugojno

Građanima općine Bugojno upućujem iskrene čestitke u povodu Dana općine, sa željom i nadom da će vrijeme koje je pred nama, biti obilježeno ekonomskim prosperitetom i sveopćim napretkom.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri