Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas banjalučko muftijstvo, džamiju Ferhadiju te razgovarala s muftijom Nusretom-ef. Abdibegovićem.

Na trećoj vandrednoj sjednici održanoj u Travniku Skupština SBK potvrdila je novi saziv kantonalne Vlade.

Jučer je u Gornjem Vakufu-Uskoplju, održana 17. redovna sjednica OV-a. Tokom sjednice, vijećnici su usvojili nekoliko značaniih odluka, među kojima su i Program rada OV-a za 2019. godinu i Prijedlog godišnjeg plana i programa održavanja i rekonstrukcije lokalnih puteva na području općine Gornji Valuf-Uskoplje za 2019. godinu.

Na osnovu člana 58. Poslovnika Skupštine Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 3/04  i 6 / 13),

 

S A Z I V A M

Služba za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu

                                                           OBAVIJEST

                                                              OBAVIJEST

Općina Bugojno obavještava sve porodilje u 2019. godini, da imaju pravo za dodjelu jednokratne novčane pomoći za porodilje iz Transfera za unapređenje materinstva.

Sutra će u Umjetničkoj galeriji KSC Bugojno biće upriličena „Izložba bosanskohercegovačke fotografije“. Otvaranje izložbe je planirana u 19,00 sati.

Višednevni problem sa zagrijavanjem stanova i poslovnih prostora u bugojanskim naseljima Centar i Nugle jučer je kulminirao potpuno hladnim radijatorima.Ovo je izazvalo ogorčenje građana koji su,u više navrata, iskazivali nezadovoljstvo zbog problema s grijanjem, čiji je isporučilac OR „Bade“.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri