U okviru partnerskog projekta "Think-pink-zajedno smo jedno" pod nazivom Program osnaživanja zdravlja žena, Udruženje oboljelih i liječenih od tumora dojke "DONNA" Bugojno, organizuje predavanje o temi "Karcinom dojke." Predavanje će biti održano sutra, u prostorijama MIZ Bugojno s početkom u 20 sati. Predavač je mr. sc. dr. Melika Mahmutbegović. 

Tradicionalna manifestacija „Dani organske proizvodnje“ upriličena je u petak u našem gradu. Na štandovima u Ulici Zlatnih ljiljana svoje proizvode predstavili su proizvođači iz mnogih gradova BiH. Sajam je otvorenim proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Juniorska reprezentacija Slovenije pobjednik je Sedmog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“, koji je u protekla četiri dana odigran u bugojanskoj dvorani Kulturno-sportskog centra.

Nakon pobjede protiv Katara u petak 24: 18 (7:7) juniori reprezentacije Bosne i Hercegovine su ostvarili i svoju drugu pobjedu na turniru pobijedivši selekciju Švicarske sa 37:30 (20:14) i u nedjelju će igrati protiv Srbije za peto mjesto na turniru.

U toku je drugi dan trajanja 7. međunarodnog omladinskog turnira „Rukomet je moja budućnost“. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ni u drugom nastupu na ovom turniru nije uspjela upisati pobjedu.

U toku je drugi dan trajanja 7. međunarodnog omladinskog turnira „Rukomet je moja budućnost“. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ni u drugom nastupu na ovom turniru nije uspjela upisati pobjedu.

Svim katolicima čestitamo veliki kršćanski blagdan Uskrs, sa željom da ga provedu u miru, veselju i blagostanju, sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

Neka blagdanski dani u vaše domove donesu istinsku radost i ojačaju vašu vjeru i nadu. Sretan Uskrs!

                                  OPĆINSKA ORGANIZACIJA STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE BUGOJNO

Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu blagdana Uskrsa

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri