Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijema za igrače, igračice, trenere i predstavnike Uprave Košarkaškog kluba Bugojno.

Uređenje korita rijeke Vrbas, te nakon toga poribljavanje tema je sastanka kojem su danas uz načelnik Općine Hasan Ajkunić i predstavnike Općinskog štaba Civilne zaštite prisustvovali i predstavnici Sportsko-ribolovnog društva Bugojno.

U Bugojnu se nastavljaju muzička druženja i realizacija "Ljetnih večeri". Koncert s početkom u 20:30 sutra će održat  Haro i bend „NoLimitNOW“  na Gradskom trgu.
Ovo je još jedan poklon gradu tokom ljeta sa željom  da se i na ovaj način upotpuni turistička ponuda ali i obogati život u gradu. Kako je istakao Haro tokom više od jednog i po sata žive svirke publika će moći uživati u biranim pjesmama koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse.
Prilika je ovo da još jedno augustovsko veče provedete u centru našeg grada uz druženje i dobru muziku.
I u narednom mjesecu očekuje nas niz sadržaja u okviru „Ljetnih večeri“.

Posljednje suše u našoj zemlji odrazile su se na prinose žitarica, naročito kukuruza, i pojedinih povrtnih kultura na području bugojanske općine, potvrdila je stručna saradnica za poljoprivredu u našoj općini Senada Čolić.

U programu TV Bugojno emitujemo novo izdanje emisije „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju napadnut službenik policije

U gornjovakufskoj mjesnoj zajednici Privor, u naselju Voljevac, održan je centralni događaj u sklopu manifestacije „Dani otpora Privor 1992. – Dani slobode Privor 2017., Dova šehidima – opomena živima“.

 

 ''Eko Element'' Bugojno tokom devet godina uspješnog rada realizovalo više od 50 projekata.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri