Samoranjavanje u Bugojnu

Jutros, oko 04:10 sati u Policijsku stanicu Bugojno prijavljeno je da je na lokalnom putu za mjesto Zanesovići, općina Bugojno došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Odmah su na lice mjesta upućene patrole policije, koje su pronašle osobu M.P. rođenog 1982. godine iz Bugojna, koji je ranjen u predjelu noge i osobu S.J. rođenog 1967.godine iz Bugojna.

Povrijeđeni je odmah prevezen u Dom zdravlja Bugojno, a zatim u Kantonalnu bolnicu Travnik.

M.P. i S.J. su u iskazu policiji izjavili da ih je presrelo i prepriječilo put nepoznato putničko vozilo bijele boje, nakon čega su dvije maskirane osobe izišle iz vozila i otvorile vatru prema njima iz automatskog vatrenog oružja.

Izvršioci su se potom udaljili u pravcu mjesta Zanesovići. Međutim, operativnim radom na terenu pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Bugojno, prilikom provođenja istrage pronašli su automatsku pušku, po navodima S.J., vlasništvo povrijeđenog M.P. Saznali smo da je S.J., koji je u bugojanskoj policiji tretiran kao svjedok, priznao kako se radilo o samoranjavanju, koje je izvršio M.P. i „fingiranom“ napadu, navodno nepoznatih osoba.

Šta je razlog samoranjavanja, nismo uspjeli saznati od službenika PU Bugojno, niti u MUP-u SBK-a. U toku je prikupljanje materijalnih dokaza, i istraga o ovom događaju je još uvijek u toku. Takođe, nezvanično smo saznali da M.P. i S.J. nemaju dosije u PU Bugojno.

 

pogledano 1552 puta
Označeno
RTV BUGOJNO

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri