ODUZET EKSTAZI U KISELJAKU

Službenici Sektora kriminalističke policije su nastavili sa aktivnostima sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, te su pribavili naredbu općinskog suda Kiseljak, na osnovu koje su izvršili pretres jednog putničkom motornog vozila.

Radi se o vozilu marke „Ford-Fiesta“, njemačkih registarskih oznaka, za čijeg korisnika su prikupljena saznanja da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa pronađeno je ukupno 79 tableta za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga „ekstazi“, a osoba D.T. rođen 1995. godine iz Kiseljaka je lišena slobode i u toku je njegova kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik. Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na blizu 2000 KM, a prema do sada prikupljenim saznanjima, nabavljena je u inostranstvu radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini.

pogledano 1360 puta
Označeno
WEBMASTER

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri