Upotreba vatrenog oružja u naselju Jaklić

Jutros oko 01.50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Jaklić u našem gradu.

– Nedugo po prijavi događaja u Dom zdravlja dovezen je A. D. (19) iz Bugojna, s prostrijelnom ranom noge. Nakon što mu je pružena prva pomoć, prevezen je u Kantonalnu bolnicu Travnik. Vozač vozila H.A. (26), koji je dovezao povrijeđenog, i još tri osobe koje su s njim bile u vozilu, lišeni su slobode, radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, H.A. je došao u naselje Jaklić pred kuću B.S. (35) kako bi s njim raspravio prethodni verbalni sukob. Tada je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a slobode je lišen i B.S. , kao i njegov otac E.B., nad kojima će, također, biti provedena kriminalistička obrada.

Uviđaj su izvršili službenici Kriminalističke policije PU Bugojno, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, saopćeno je iz MUP-a SBK-a.

pogledano 1471 puta
RTV BUGOJNO

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri