Novogodišnji pokloni za korisnike Javne kuhinje u Bugojnu

Korisnicima Javne kuhinje u Bugojnu danas su uručeni prigodni pokloni povodom Nove godine.

-Željeli smo da osjete radost novogodišnjih praznika. Budući da su naše zalihe kurbanskog mesa dostatne za rad Javne kuhinje, odlučili smo da svim korisnicima pripremimo dupli obrok, s hljebom, i da im uručimo po pakovanje mesa. Naravno, najmlađe smo obradovali novogodišnjim paketićima, kazala je šefica Javne kuhinje Edina Čardžić.

Uz novogodišnju čestitku upućenu građanima Bugojna, zahvalila je svim humanim ljudima koji su raznim donacijama pomagali rad Javne kuhinje u 2015. godini.

- Javna kuhinja radi bez problema. Naravno, tome su doprinijeli i načelnik Hasan Ajkunić, Općinsko vijeće, JU Centar za socijalni rad, Crveni križ, te neke nevladine i humanitarne organizacije, naglasila je.

Dodaje kako će ovu godinu na izmaku korisnici Javne kuhinje pamtiti po tome što im je, nakon određene pauze u radu, opet otvorila svoja vrata, u znatno boljim uslovima.

Usluge Javne kuhinje u Bugojnu trenutno koristi oko stotinu porodica, koje su u stanju socijalne potrebe.

pogledano 2862 puta
Više iz kategorije: « Građani Bugojna pomažu

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri