Najavljene radarske kontrole za 08. 06. 2020.god.

STANJE NA PUTEVIMA

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

Saobraćajnice u našoj zemlji mokre i klizave, zbog čega iz BIHAMK-a apeluju na opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima.

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Mostar.

Pojačana je frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11.2018.

Sporija i opreznija vožnja odvija se zbog magle,koja se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju  šire područje Gračanice, Mrkonjić Grada, Prijedora, Donjeg Vakufa i Doboja.

U centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavti sunčano uz umjerenu oblačnost.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri