Servisne informacije za 23.04.2018.

Zbog više odrona na brojnim dionicama, iz BIHAMK-a upozoravaju na oprez.

Izdvajaju puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na povoljne vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i da poštuju sve propise. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe i tako spriječe duge kolone i rizična preticanja-informišu iz BIHAMK-a.

Proteklog vikenda na području SBK evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda,u kojima je 1 osoba smrtno stradala a 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 418 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 151 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

Vrijeme

Danas pretežno vedro. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 22 do 28 stepeni.

U Bugojnu u 8 sati temperatura zraka je iznosila devet stepeni,a u 11 je bilo 20 stepeni.

Promjena i mala do umjerena oblačnost nam dolazi u utorak, jer se u Bosni očekuje povremeni slabi pljusak kiše. Ipak temperature neće padati - očekivane jutarnje temperature su od 10 do 14, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 19 do 24, na jugu od 22 do 27 stepeni.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

pogledano 269 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri