Treći  turnir  BiH za najmlađe u stonom tenisu u znaku Bugojanaca

Treći otvoreni turnir Bosne i Hercegovine za najmlađe kadetkinje i najmlađe kadete, održan proteklog vikenda u Ilijašu, protekao je u znaku takmičara STK “ Bugojno”.

U obje konkurencije, kod najmlađih kadetkinja i najmlađih kadeta, jedino su predstavnici STK “Bugojno” osvojili medalje.

U konkurencuiji mlađih kadetkinja i na ovom Trećem otvorenom turniru BiH dominirala je Merjem Mešan koja je, kao i na prethodna dva turnira, trijumfovala i u Ilijašu. Naime, do pobjedničkog pehara i zlatne medalje Merjem je stigla nakon 6 odigranih mečeva u kojima je zabilježila 6 pobjeda, izgubivši pri tom samo jedan set. U finalnom duelu sa 3 : 0 savladala je Enru Subašić iz sarajevskog STK “Spin 2012” .

U konkurenciji mlađih kadeta, voljom žrijeba, dvojica predstavnika STK “Bugojno” Sanjin Manović i Amar Dadić, sastali su se u polufinalu a u uzbudljivom duelu sa 3 : 2 ovog puta bolji je bio Manović. Pobjednik u konkurenciji mlađih kadeta bio je Kerim Fazlić iz tuzlanskog STK “Kreka- Edelex “, savladavši u finalu Manovića sa 3 : 0.

NAJMLAĐE KADETKINJE

1. Mešan Merjem (Bugojno - Bugojno)

2. Subašić Enra (Spin 2012 - Sarajevo)

3. Grizović Amila (Vitez - Vitez)

3. Mujkić Merima (Spin - Doboj istok)

 

NAJMLAĐI KADETI

1. Fazlić Kerim (Kreka Edelex - Tuzla)

2. Manović Sanjin (Bugojno - Bugojno)

3. Hanić Azur (Kreka Edelex - Tuzla)

3. Dadić Amar (Bugojno - Bugojno)

pogledano 904 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri