U povodu Dana općine: Tradicionalni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

U povodu 20. maja Dana općine Bugojno Klub sjedeće odbojke Iskra organizuje 9. međunarodni turnir u ovom sportu.

Više pojedinosti o turniru , ali i drugim aktuelnostima iz ovog kluba saopšteno je na press konferenciji. Organizacijom tradicionalnog međunarodnog turnira Klub sjedeće odbojke daje svoj doprinos obilježavanju 20. maja Dana općine Bugojno.

Po riječima predsjednika kluba Aziza Dlakića, očekuje se veoma jak turnir na kojem će nastupiti ekipe iz naše zemlje, te susjednih Hrvatske i Srbije. Iza bugojanskog kluba je veoma uspješna sezona, kako u prvenstvenim duelima , tako i na brojnim turnirima na kojima su učestvovali.

Petim mjestom u Premijer ligi KSO Iskra ostvario je svoj najbolji rezultat u ovom rangu takmičenja.

Na međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci nastupit će osam ekipa. Pored domaćina Iskre, učešće na turniru uzeće ekipe maglaj Index, Banja Luka, Breza, Sloga Gornji Vakuf, Čelik Zenica, te Vukovar iz Republike Hrvatske i Feniks iz Kikinde u Republici Srbiji.

Svečanost otvaranja turnira je u subotu u 9 sati u dvorani KSC-a i iz KSO Iskra pozvali su ljubitelje sporta da svojim prisustvom uveličaju ovaj tradicionalni sportski događaj u Bugojnu.

pogledano 294 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri