U 1. kolu Iskra domaćin TOŠK-u

U srijedu je u hotelu Sunce u Vogošći održano žrijebanje za Prvenstvo 2017/2018 u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH.

Iskra je u prvom kolu domaćin TOŠK- u iz Tešnja. Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici NK Iskra- predsjednik Nedžad Šečić, sekretar Nusret Peco i šef stručnog štaba Senid Kulaš. Žrijebanju nije prisustvovao jedino predstavnik NK Orašje.

U redovima bugojanskog prvoligaša nisu nezadovoljni žrijebom i očekuju uspjeh na startu prvenstva. Ostali parovi 1.kola: Travnik - Slaven, Bosna - Orašje, Sloga - Metalleghe, Čapljina- Jedinstvo, Igman - Zvijezda, Velež- Olimpik, Rudar - Bratstvo.

U 2. kolu Iskra gostuje u Orašju, u trećem je domaćin Travniku, a u četvrtom gostuje kod visočke Bosne. Slijede potom dvije utakmice na Jakliću, protiv Slavena iz Živinica i Rudara iz Kaknja.

Inače, na početku žrijeba udovoljeno je djelimično zahtjevima FK Velež i Sloge Simin Han da prve utakmice igraju kao domaćini. Nije usvojen zahtjev da Sloga odigra prva dva kola na domaćem terenu, te će pomenuta dva kluba igrati samo prvo kolo kao domaćini.

pogledano 1608 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri