Medenik iz Novog Travnika pobjednik Šutkovog memorijala

U Bugojnu je nakon skoro mjesec dana trajanja okončan 22. memorijalni turnir u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“, čiji je organizator bio općinski Sportski savez, a generalni sponzor Općina Bugojno.

Pred više od hiljadu posjetilaca u finalnoj utakmici su se sastali Nargila Žar Sarajevo i Medenik Novi Travnik. Uspješniji su bili Novotravničani, koji su tako drugu godinu za redom osvojili Šutkov memorijal. Treće mjesto pripalo je ekipi Sjaj Zenica,a četvrto ekipi Novi Travnik.

Epitet fer-plej ekipe turnira ponio je Euroexpress Bugojno. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Haris Čakić (Medenik), a njegov klupski kolega Sabahudin Petak je proglašen za najboljeg strijelca i igrača turnira.

Kod omladinaca 2005. Godište i mlađi prvo mjesto osvojila je ekipa Sport Prevent 2005, drugo NK Sport Prevent 2006. , a treće NK Iskra I. Fer-plej ekipa je Vrbaski Zmajevi. Za najboljeg golaman proglašen je Ajdin Karadža, najbolji strijelac je Munir Kelić, a najbolji igrač je Ajdin Duvnjak, svi iz pobjedničke ekipe NK Sport Prevent 2005.

Kod omladinaca 2001.- 2004. Prvo mjesto osvojio je Pokret Mladih, drugo Zuke bend, a treće HNK Sloga Peoples. Epitet fer-pleja pripao je ekipi Caffe Papagaj. Najbolji golman je Mustafa Kahrić (Zuke bend), dok je za najboljeg strijelca i igrača turnira proglašen Zinedin Mašić (Pokret Mladih).

Tokom finalne večeri odigrane su i dvije revijalne utakmice. U prvoj sastali su se : ekipa OO Međureligijskog vijeća Bugojno i ekipa Predstavnici lokalne zajednice. Na terenu su bili vjerski službenici i predstavnici bugojanske politike. Završilo je „miroljubivo“ 2:2. U drugoj revijalnoj utakmici sastali su se Veterani NK Iskra i Selekcija grada Travnik. Pobjedu su ubilježili Veterani Iskre sa 2:1.

pogledano 1709 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri