KK “Basket time” na prijemu kod načelnika Hasana Ajkunića

Načelnik općine Hasan Ajkunić primio je jučer mlade košarkaše bugojanskog KK “Basket time”. Ovaj košarkaški klub bilježi brojne uspjehe , a posljednji ,kada su u kampu na Zlatiboru osvojili 9 zlatnih i 10 srebrenih povod je susreta sa načelnikom Ajkunićem.

-Zavidni rezultati KK “Basket time” značajni su ne samo za ove mlade sportiste , upravu kluba, trenere i roditelje, već i za Bugojno. Uz sve dosadašnje rezultate koje su postigli, ovaj posljednji kada su u jakoj konkurenciji klubova iz 9 gradova osvojili veliki broj zlatnih i srebrenih medalja na kampu u Zlatiboru svakako zaslužuje čestitke – rekao je načelnik općine Hasan Ajkunić. Iskazao je spremnost da zajedno sa Općinskim vijećem da podršku klubu i ovim mladim ljudima koji, kako je rekao, svojom igrom nižu dobre rezultate i na taj način promoviraju svoj grad i BIH.

Košarkaši ovog bugojanskog kluba osvojili su i po dvije medalje, a svojom igrom mladi Vito Ljubas pivukao je pažnju sportskih stručnjaka što je rezultiralo ponudom trenera iz Bugarske da pređe u njihov klub.

-Sve to nas čini ponosnim. Zahvaljujući našim sponzorima, roditeljima i načelniku Hasanu Ajkuniću, kao i našem entuzijazmu postižemo dobre rezultate – rekla je trenerica kluba Jasna Behara.

Osim uspjeha na Zlatiboru, Jasna Behara izdvaja i uspjehe kluba postignute tokom boravka u kampovima u Baškoj Vodi i Makarskoj, ali i rezultate sa turnira i kupova. I u narednom periodu KK “Basket time” će biti aktivan, učestvovat će na ligaškim takmičenjima i turnirima i, kako kažu, nastojati postići još bolje rezultate.

pogledano 2332 puta
RTV BUGOJNO

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri