Rukomet je moja budućnost: BiH savladala Katar

U prve dvije utakmice trećeg dana trajanja Šestog međunarodnog turnira kadetskih selekcija “Rukomet je moja budućnost” snage su odmjerile trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupne faze takmičenja.

U prvom duelu sastali su se mladi rukometaši Poljske i Švicarske. Bio je to dosta izjednačen susret a nakon prvih 30 minuta prednost su imali Švicarci od 18 : 16. Do kraja utkmice Poljaci su uspjeli poravnati na 31 : 31, ali boljim izvođenjem sedmeraca slavile su švicarske rukometne nade sa konačnih 35 : 33.

U drugoj utakmici reprezentacija Bosne I Hercegovina nadigrala je vršnjaka iz Katara. Nakon prvog poluvremena  bh  kadeti  imali su prednost od 4 giola razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 14 : 10 za BiH. U nastavku utakmice bh selektor Nebojša Golić pružio je pripiku svim igračima te se u list strijelaca upisalo 10 bh kadeta koji su permanentno povećavali prednost do konačnih 30 : 19.

pogledano 591 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri