Okončan je turnir Rukomet je moja budućnost : Njemačka prva, Slovenija treća

Pobjedom u finalnoj utakmici 26:24(12:12) nad selekcijom Hrvatske, juniori Njemačke su osvojili 6. međunarodni rukometni turnir „Rukomet je moja budućnost“, koji se u protekla četiri dana održavao u bugojanskoj dvorani Kulturno-sportskog centra.

Finale je opravdalo očekivanja, a pred skoro 1.500 gledalaca reprezentativci Njemačke su imali više koncetracije i živaca u finišu susreta i sasvim zasluženo se osvojili prvo mjesto u svom prvom nastupu na bugojanskom turniru.

U utakmici za treće mjesto, odigranoj prije finalnog susreta reprzentacija Slovenije je savladala Austriju sa 29:20(12:11). Otpor solidnih Austrijanaca , Slovenci, prošlogodišnji pobjednici turnira su slomoli tek u drugih 30 minuta, nakon što su prvo poluvrijeme okončali u svoju korist 12:11.

Nakon finalne utakmice dodijeljene su medalje i pehari najuspješnijim reprezentacijama i pojedincima. Sa 32 postignuta gola najuspješniji strijelac je Waner Levin iz reprezentacije Švicarske. Za najboljeg golmana proglašen je Jaka Glavan, golman reprezentacije Slovenije, dok je epitet najboljeg igrača turnira ponio Knorr Juri iz selekcije Njemačke.

Konačan poredak 6. međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ je : 1. Njemačka, 2. Hrvatska, 3. Slovenija, 4. Austrija, 5. Švicarska, 6. BiH, 7. Poljska i 8. Katar.

pogledano 482 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri