Dan općine Bugojno obilježen takmičenjem u streljaštvu

Streljački klub – Udruženje stijelaca “Kalin”, u povodu Dana općine Bugojno, organizovalo je takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u streljaštvu.

U pripremnom dijelu takmičenja učešće je uzelo više od 200 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola s područja općine Bugojno. Na sam Dan općine Bugojno, upriličeno je završno takmičenje za koje se plasiralo 70 osnovaca i srednjoškolaca.

U takmičenju osnovaca najuspješnija učenica je bila Mubina Bušatlić. Drugo mjesto je osvojila Amna Gurbeta, a treće Ajhla Đugum. U konkurenciji učenika prvo mjesto je osvojio Edin Muratović, drugo Amar Jašarević a treće Adin Sarajlić.

U takmičenju srednjoškolaca najuspješnija učenica je bila Naida Aganović. Drugo mjesto je osvojila Merjema Delić, a treće Ajla Ćeso. U konkurenciji učenika pobijedio je Elhidin Vrban. Drugoplasirani je bio Mahir Čaušević, a treći Mirza Ćatić.

U ekipnoj konkurenciji najbolje su bile Gimnazija i Prva osnovna škola Bugojno.

pogledano 1021 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri