Večeras finale Šutkovog memorijala, Geko Gradnja treća

Sinoć su na stadionu Mladost odigrane utakmice za treće mjesto u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji, a večeras je na finalna noć 23. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“.

Treće mjesto na seniorskom turniru osvojila je ekipa Geko Gradnja, koja je nakon izvođenja penala savladala ekipu Sjaj iz Zenice sa 9:8. U regularnom toku bilo je 4:4 .

Golovima Kapetanovića i Ćilića, Geko Gradnja je povela u ranoj fazi igre sa 2:0 i, činilo se da će lakše od oečkivanog doći do pobjede. Smanjio je Delić, da bi nedugo zatim Kapetanović svojim drugim golom doveo u vodstvo pobjedničku ekipu sa 3:1. Do poluvremena Delić je smanjio na 3:2, da bi s početka drugih 20 minuta Šehić izjednačio na 3:3. Do kraja utakmice još dva gola. Omerhodžić je Geko Gradnju doveo u vodstvo 4:3, da bi konačan rezultat 4:4 postavio Džidić. U izvođenju penala uspješniji su bili igraći Geko Gradnje, za ipak zasluženu pobjedu.

Kod omladinaca 2004. godište i mlađi treće mjesto osvojila je ekipa NK Sport Prevent 2004, koja je sa 2:1 savladala ekipu Druge O.Š. Treće mjesto kod omladinaca 2002. godište i mlađi osvojila je ekipa Caffe Picobello . Sa 3:1 savladali su Vukove s Vratnika, mada su gubili sa 1:0.

Večeras je finalna noć Šutkovog memorijala, koji je počeo 8. jula. U seniorskoj konkurenciji nogometno znanje će odmjeriti ekipe Bugojno i prošlogodišnji pobjednik Medenik iz Novog Travnika. Utakmica je na rasporedu u 21 sat. Uvod u ovu finalnu utakmicu biće dvije finalne utakmice kod omladinaca. U 19,45 sati u finalu omladinci 2004. godište i mlađi sastaju se : NK Iskra i NK Etna Jedan , a od 20,15 u finalu omladinaca 2002. godište i mlađi sastaju se : Pokret Mladih- MNK Fajkaš Donji Vakuf.

pogledano 1834 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri