Održana manifestacija "Izbor sportiste Bugojna za 2018."

Sinoć je u Kristalnoj sali općine Bugojno održan “Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2018. godinu”.

Organizator ove tradicionalne manifestacije bio je Sportski savez našeg grada , a generalni pokrovitelj općina Bugojno.

U skladu sa Pravilnikom za izbor najboljih sportsita za postignute rezultate u individualnim nastupima ali i zapažene uloge u ekipnim sportovima u svim kategorijama, od pretpionirske do seniorske, dodijeljene su po dvije ravnopravne nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na početku, u ime generalnog pokrovitelja općine Bugojno ,prisutnima se obratio načelnik Hasan Ajkunić uz osvrt na bojkot manifestacije od strane pojedinih sportskih kolektiva.

Za najbolje sportiste Bugojna za 2018. proglašeni su Zejd Ivković iz Taekwondo kluba „Bugojno“ i Amir Bostan iz MRK “ Iskra“. Ivković je protekle godine došao do titule državnog viceprvaka, dok je Bostan bio najbolji igrač i strijelac MRK „Iskra“.

Epitet najboljih sportašica za proteklu godinu pripao je Amini Abdibergović iz Taekwondo kluba „Bugojno“ i Elmi Kundić iz ŽNK „Iskra“. Amina Abdibegović protekle godine je bila viceprvakinja Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, dok je Elma Kundić kao čuvar mreže dala značajan doprinos u osvajanju trećeg mjesta u prvenstvu i plasmanu u finale Kupa BiH ŽNK“ Iskra“.

Za najuspješnije ekipe proglašeni su Ženski nogometni klub „Iskra“ i Muški rukometni klub „Iskra“.

Za rezultate koje su postigli nagrađeni su takođe najuspješniji pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori, kao i sportisti s tjelesnim oštećenjem.

Kod pretpionirki za najuspješnije proglašene su Adna Bajrić iz ŽNK “Iskra” i Larisa Zajmović ,članica KK “Bugojno, a kod pretpionira Sanjin Manović iz STK „Bugojno“ i Arman Velagić iz KK “Bugojno. Najuspješnija pretpionirska ekipa je NK “Sport prevent”.

Za najbolje pionirke Bugojna u prošloj godini proglašene su mlada rukometašica Marta Žulj i Merjem Mešan iz STK “Bugojno”, a za pionire Muzafer Karadža iz NK “Iskra” i taekwodoista Velid Čusto. Najbolje pionirske ekipe su ŽRK „Iskra“ i NK “Sport prevent”.

Najbolje rezultate u konkurenciji kadetkinja u 2018. imale su nogometašica Naida Haračić i Sara Pidro iz TK “Bugojno”, a kod kadeta stonoteniser Senad Kmetaš i taekwondoista Harun Ljubunčić. Nogometašice “Iskre” i članovi STK „Bugojno“ proglašeni su za najbolje ekipe u kadetskoj konkurenciji.

Amna Kaharević iz KK “ Bugojno” najbolja je juniorka za proteklu godinu, dok su za najbolje juniore proglašeni rukometaš Amar Rušpić i Faris Jusić iz TK „Bugojno“. Najbolja muška juniorska ekipa je NK „Iskra“.

U kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem nagrađeni su Fahrudin Telbiz iz KSO “Iskra” i šahista Nihad Ohran , dok je KSO „Iskra“ proglašen za najbolju ekipu.

Epitet trenera godine ponijeli su Samir Vrban iz ŽNK “Iskra” i Erdin Tihak iz KK “Bugojno”. Sportski radnik godine je osvinač i predsjednik TK „Bugojno“ Hamza Malbašić, a novinar kolega Azam Mandžić.

Za postignute rezultate kao i raniji doprinos sportskim kolektivima našeg grada dodijeljeno je 8 priznanja Sportskog saveza općine Bugojno. Priznanja su dobili rukometni trener Alan Pezo, predsjednik Skupštine Sportskog saveza i sekretar ŽNK „Iskra“ Esad Cetin,član Uprave ŽNK „Iskra“ i Udruženja strijelaca „Kalin“ Kemal Lipovac , prvi bh alpinisti koji su osvojili zahtjevni alpski vrh od 4 478 m Matternhor između Italije i Švicarske Besim Muminović i Tarik Rustempašić, načelnik PU Bugojno Mustafa Zahirović, BH Telecom – Direkcija Travnik i IOM u BiH.

Tokom manifestacije dodijeljene su dvije bronzane plakete Sportskog saveza Bugojna i to Dženanu Mahmutbegoviću iz KSO „Iskra“ i STK „Bugojno“ za 20 godina postojanja i djelovanja.

Svojim nastupima manifestaciju “Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Bugojna za 2018.” upotpunili su učenici i učenice Osnovne muzičke škole u našem gradu.

pogledano 1283 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri