×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/3493

U Gornjem Vakufu – Uskoplju održan izbor najboljih sportista i sportskih ekipa SBK za 2018. godinu

Član JK „FTM“ Novi Travnik, Karlo Šimčić i članica JK „Vitez“ Tamara Maros najuspješniji su sportisti Srednjobosanskog kantona za 2018. godinu. Svečana manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu“ u organizaciji Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, održana je u JU „ Centar za obrazovanje, sport i kulturu“ u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Ovo je tradicionalna 16. manifestacija na kojoj su proglašeni najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona u protekloj godini i jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta. Karlo Šimčić je osvajač 2. mjesta na Državnom prvenstvu za seniore U-23, dok je Tamara Maros osvajačica 3. mjesta na Državnom prvenstvu za seniore U-23.

Na početku manifestacije prisutnim se obratio Mirsad Ibrišimbegović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, zatim Sead Čaušević, načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Katica Čerkez, predsjedavajuća Organizacionog odbora Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu. Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova u 2018. godini je Salko Duranović, AMK " Komotin " Jajce, dok je najuspješnija sportistkinja iz ekipnih sportova Elma Kundić, članica ŽNK "Iskra" Bugojno.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji u 2018. godini je muški rukometni klub "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje, a najbolja ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽNK "Iskra" Bugojno. Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Lolite Furundžija, trenerice JK "Vitez, a najuspješniji trener iz ekipnih sportova je Samir Vrban, trener ŽNK "Iskra" Bugojno. Nagrada publike po izboru čitalaca portala travnički-info pripala je Nedimu Mustafici, članu Košarkaškog kluba " Promo " Donji Vakuf.

Najuspješniji sportista u kategoriji s tjelesnim oštećenjem je Fahrudin Telbiz, a titula najbolje ekipe s tjelesnim oštećenjem pripala je Klubu sjedeće odbojke “Iskra“ Bugojno. Najbolji junior je Dženan Maglić, član Karate kluba "Vezir" iz Travnika, dok je najuspješniji junior iz ekipnih sportova Marko Baltić, član NK "Travnik". Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je selekcija NK "Travnik", a u ženskoj konkurenciji juniorke STK "Vitez”.

U kategoriji najbolji kadet proglašen je David Čečura, član JK "Vitez, a najbolja kadetkinja je Dora Ćosić, članica STK "CM" iz Viteza. Najuspješniji kadet iz ekipnih sportova je Mirza Silajdžija, član NK "Novi Travnik", dok je najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova Naida Haračić, članica ŽNK "Iskra". Najbolja kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa NK "Novi Travnik", dok je u ženskoj konkurenciji to ŽNK "Iskra" Bugojno.

Sportski savez SBK i ove godine dodijelio je zlatne plakete i to NK "Busovača" za 70 godina postojanja i rada kluba; NK " Mladost " Nević Polje, Novi Travnik, za 40 godina postojanja i rada kluba; Košarkaškom klubu "Travnik", za 45 godina postojanja i rada kluba i Peri Pecirepu za doprinos u razvoju sporta na Kantonu. Srebrenu plaketu dobio je Vlado Sikirić za 25 godina kontinuiranog rada u sportu i doprinos u razvoju sporta, dok su bronzane plakete dobili Aldin Adilović i STK „Bugojno“ za 20 godina postojanja Kluba.

Nagradu za životno djelo za organizacioni i sistematski doprinos u oblasti sporta Sportski savez SBK dodijelio je Besimu Haliloviću, a posthumno Faiku Mlinareviću i Namiku Bibiću. Sportski radnik godine je Semir Demirović, sekretar rukometnog kluba „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje, dok su zahvalnice Sportskog saveza SBK uručene Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i Katici Čerkez, predsjedavajućoj Organizacionog odbora Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu.

Dobitnici povelja i diploma za postignute rezultate u protekloj godini su Mato Tomić za razvoj sporta na području općine Kreševo i SBK, Dženan Mahmutbegović za razvoj invalidnog sporta na području općine Bugojno i SBK, Boro Vujica za postignute rezultate u 2018. godini, Valentina Vavra za osvojeno 1. mjesto na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u argentinskom tangu i Adnan Hodžić za postignute rezultate u 2018. godini i ambasador sporta BiH u Africi. Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu“ održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

pogledano 690 puta

Galerija slika

{gallery}3493{/gallery}

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri