U KSC-u otvoren 7.turnir "Rukomet je moja budućnost"

Jutros je u dvorani Kulturno- sportskog centra u Bugojnu počeo četverodnevni 7. međunarodni omladinski turnir „Rukomet je moja budućnost“.

Turnir se igra pod pokroviteljstvom Rukometne federacije Katara, a u tehničkoj organizaciji MRK „Iskra“ Bugojno . Osam ekipa je raspoređeno u dvije grupe. U „A“ grupi su : Njemačka, Srbija, Švicarska i Sjeverna Makedonija, dok su u grupi „B“ : Slovenija, Poljska, Katar i Bosna i Hercegovina.

Turnir su otvorile selekcije Srbije i Švicarske. U izuzetno dobroj rukometnoj predstavi mladi reprezentativci Srbije upisali su pobjedu od 4 gola razlike, odnosno slavili rezultatom 28 : 24. U grupi „A“ odigran je još jedan susret a Njemačka je savladala Sjevernu Makedoniju 31:24 (15:16), dok je u grupi „B“ Poljska uvjerljivo bila bolja od Katara sa 37:14 (18:6).

Prije ceremonije otvaranja sastale su se mlade selekcije Bosne i Hercegovine i višestruki pobjednici ovog turnira, reprezentativci Slovenije. Dobar dio susreta vodila je selekcija Slovenije sa 2- 3 gola razlike. Reprezentativci naše zemlje u 42-goj minuti su poravnali na 20 : 20, a minut kasnije i poveli sa golom prednosti, ali je to bilo sve što su napravili obzirom da su Slovenci uspjeli konsolidovati redove i anulirati prednost te na kraju su slavili sa 31 : 29.

Nakon defilea reprezentacija učesnica turnir je otvorenim proglasio Asim Šahman, član Predsjedništva Rukometnog saveza BiH.

Kvalifikacione utakmice na rasporedu su i sutra, četvrtfinalni susreti u subotu, a utakmice za plasman u nedjelju. Finalni susret na turniru igra se u nedjelju u 17 sati, nakon čega će biti upriličena dodjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima, te svečana ceremonija zatvaranja turnira.

pogledano 1330 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri