MRK  Iskra od naredne sezone u elitnom rukometnom društvu

Pobjedom nad ekipom Jajca rukometaši Iskre sinoć su , tri kola prije kraja prvenstva u Prvoj federalnoj ligi, osigurali naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH.

Susret 23.kola Prve federalne loge Jug rukometaši Iskre i Jajca odigrali su sinoć u KSC-u u sjajnoj navijačkoj atmosferi i pred oko 2000 gledalaca .

Bio je to susret sa dva različita poluvremena. U prvih 15 minuta se igralo gol za gol, a onda su gosti napravili dva razlike, da bi se na odmor otišlo pri rezultattu 14 : 13 za Jajce.U drugom poluvremenu Iskra pravi preokret te je u 45-toj minuti na semaforu 21 : 18 za domaće igrače. I u nastavku, nošeni gromoglasnom podrškom sa tribina, rukometaši Iskre povećavaju prednost ,a u 54-toj minuti su na plus 6, odnosno na semaforu je bilo 27 : 21. Posljednjih 5 minuta domaći igrači su rutinski odigrali za konačnih 30:27.

Najefikasniji u Iskre bili su Nihad Šupić sa 8 i Amir Bostan sa 7 pogodaka. U ovom derbiju Admir Popaja postigao je 4 pogotka, Džejlan Kaltak i Ajdin Velić su se po 3 puta upisali u listi strijelaca, Mario Grab je postigao 2 pogotka, a Ahmed Zukić, Nikola Marijanović i Sanjin Hadžiabdić po 1 pogodak.

Kod gostiju efikasniji od ostalih bili su Nerdin Vunić sa 9 i Tibor Aganović i Amar Agić koji su se upisali po 5 puta u listu strijelaca.

pogledano 1446 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri