Pripreme MRK Iskra

Pod budnim okon novog šefa stručnog štaba, proslavljenog rukometnog internacionalca Ekrema Jaganjca, Muški rukometni klub Iskra protekle sedmice startao je sa pripremama za predstojeću sezonu u Premijer ligi naše zemlje.

Rukometaši Iskre sa pripremama su startali na Rostovu gdje obavljaju jutarnje treninge. U ovoj prvoj fazi uporedo se radi i u teretani kao i u dvorani KSC- a. Stručnjak iza kojeg je bogato inernacionalno iskustvo Ekrem Jaganjac na startu je već nametnuo ozbiljan tempo, ali igračima se to upravo i dopada. Kako ističe kapiten Ajdin Velić svaki trening je drugačiji, interesantniji, a igrači na svakom treningu daju svoj maksimum.

-Treninzi su različiti i interesantni, a ono što je bitno jeste da nema povrijeđenih i da svi radimo dobro. U odnosu na prošlu sezonu polovina ekipe su novi igrači i bitno je da se uklopimo. Ovo što sada imamo je spoj mladosti i iskustva i nadam se da ćemo igrati značajnu ulogu u prvenstvu, kaže kapiten Velić.

Ekipa je u odnosu na prošlogodišnju znatno promijenjena , a svi igrači koji su došli stručno i ciljano su selektirani kako bi Iskra u narednoj sezoni zadržala status u elitnom bh rukometnom društvu. Jedno od novih imena je i Jasmin Omerović.

-Prošle godine sam igrao u Čeliku. Ono što želim istaći jeste da smo svi koji smo došli odlično primljeni. Uslovi za rad su također odlični i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za prvenstvo, ističe Omerović.

Pristupom i zalaganjem igrača na treninzima zadovoljan je šef Stručnog štama Ekrem Jaganjac, čovjek koji je svoju bogatu trenersku karijeru započeo upravo iz Bugojna i sa Iskrom prije 41 godinu.

-Drago mi je da znate da sam trenersku karijeru započeo upravo ovdje u Iskri, davne 1978. Bio sam tu do 1988. i iz Republičke smo ušli u Drugu ligu. Jedne godine smo trenali ući i u Prvu ligu ali smo prosto pokradeni. Ovo sada je drugačije. Došao sam na poziv mog prijatelja Asima Šahmana da pomognem. U ovih 40-tak dana do početka prvenstva potrebno je ukomponirati ekipu. Složiti odbranu i napad. Odigrati nekoliko pripremnih utakmica i vjerujem da će to biti sve kako treba, kaže Jaganjac.

Bila je to prilika da nas podsjeti i na svoju bogatu internacionalnu karijeru a 23 godine je proveo u Saudijskoj Arabiji i Kataru, gdje je trenirao reprezentacije ovih zemalja ali i brojne klubove. Selekcije i Saudijske Arabije i Katara upravo sa Ekremom Jaganjcem na klupi napravile su svoje prve iskorake na međunarodnoj rukometnoj sceni!

Inače, ekipa Iskre će na Rostovu ostali do kraja ove sedmice a nakon toga će startati druga faza priprema u kojoj će uz uigravanja uslijediti i pripremni susreti kako bi se što spremije dočekao start u društvu najboljih.

pogledano 1013 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri