Bugojanci  osvojili srebro i bronzu na Stonoteniskom prvenstvu SBK

U organizacije Stonoteniskog saveza Srednjobosanskog kantona u Vitezu je proteklog petka održano ekipno kadetsko kantonalno prvenstvo.

Sa ukupno 12 ekipa, u muškoj i ženskoj konkurenciji, učešće na prvenstvu uzela su tri aktivna kluba: Vitez, CM i Bugojno. U muškoj konkurenciji nastupilo je 7, a u ženskoj 5 ekipa.

U konkurenciji kadetkinja prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je prva ekipa STK Vitez, drugo mjesto, odnosno srebrenu medalju, osvojila je ekipa Vitez dva, a treće mjesto i bronzanu medalju STK Bugojno.

Kod kadeta, prvo mjesto je osvojila prva ekipa Viteza, drugo mjesto prvi sastav STK Bugojno, a treće ekipa CM.

Za ekipu kadetkinja STK Bugojno nastupile su subkadetkinje Sara Hamzakadić i Merjem Mešan, dok su u muškoj konkurenciji osvajači srebrene medalje za STK Bugojno bili mlađi kadeti: Senad Kmetaš, Miralem Forić i Filip Marjanac.

Trener Nurudin Jusić zadovoljan je ukupnim nastupom predstavnika STK Bugojno, a posebno je naglasio činjenicu da su obje bugojanske ekipe znatno mlađe u odnosu na druge učesnike.

pogledano 1454 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri