Mlade stonoteniserke Bugojna srebrene na Prvenstvu BiH u Tuzli

Proteklog vikenda Tuzla je bila domaćin Državnog ekipnog prvenstva BiH za subkadete i subkadetkinje.

Mlade igračice STK „Bugojno“ Sara Hamzakadić i Merjem Mešan osvajanjem drugog mjesta ostvarile su veliki uspjeh u konkurenciji subkadetkinja. Bugojanke su sa 3 : 1 savladale ekipu STK „ Spin 2012“ iz Sarajeva, a sa 3 : 0 bile su bolje od vršnjakinja iz sastava STK „Spin“ iz Doboj Istoka. U finalu subkadetkinje STK „Kreka Edelex“ opravdale su ulogu favoritkinja i sa 3 : 0 bile bolje od STK „Bugojno“.

U konkurenciji subkadeta prvo mjesto suvereno, bez izgubljenog seta, osvojili su mladi igrači Dario Pejić i Vladimir Pandurević iz ekipe STK „Banja Luka“. U finalnom duelu Banjalučani su sa 3 : 0 bili bolji od ekipe STK „Spin“ iz Doboj Istoka. Treće mjesto su podijelile ekipe STK „Novi Grad“ iz Sarajeva i STK „Kreka Edelex“ iz Tuzle. Subkadeti STK „Bugono“ nisu uspjeli proći grupnu fazu takmičenja.

Subkadetkinje

1. STK "Kreka Edelex" - Tuzla

2. STK "Bugojno" - Bugojno

3. STK "Spin 2012" - Sarajevo

4. STK "Spin" - Doboj Istok

 

Subkadeti

1. STK "Banja Luka" - Banja Luka

2. STK "Spin" - Doboj Istok

3. STK "Novi Grad" - Sarajevo

3. STK "Kreka Edelex" - Tuzla

pogledano 1244 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri