Održano takmičenje srednjih škola u košarci

U okviru Međuškolskih takmičenja osnovnih i srednjih škola općine Bugojno u sali Gimnazije upriličena su košarkaška takmičenja za srednje škole.

Takmičenje je upriličeno samo u muškoj konkurenciji. Odigrana su tri susreta, a najinteresantniji i rezultatski najneizvjesniji bio je prvi duel u kojem su se sastali Srednja stručna škola i Gimnazija. Pobjedu sa jednim košem razlike, rezultatom 36 : 35, slavila je Srednja stručna škola.

U drugom duelu Srednja stručna škola bila je bolja od Srednje tehniče škole, i ubilježila još jednu pobjedu, ovog puta rezultatom 49 : 31.

U trećoj utakmici Gimnazija je sa 16 koševa razlike, rezultatom 44 : 28, zabilježila pobjedu u susretu sa ekipom Srednje tehničke škole .

Takmičenje je održano u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a povodom obilježavanja predstojećeg Dana općine Bugojno.

pogledano 1350 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri