Učenici i učenice  Treće osnovne škole najbolji u odbojci

U okviru Međuškolskih takmičenja osnovnih i srednjih škola općine Bugojno, u sportskoj sali Prve osnovne škole, održana su odbojkaška takmičenja za osnovne škole.

Odbojkaška takmičenja osnovaca upriličena su u konkurenciji dječaka i djevojčica, a ukupno je učestvovalo 8 ekipa. U obje konkurencije najuspješnija je bila Treća osnovna škola.

U konkurenciji dječaka Treća osnovna škola u polufinalu je savladala Prvu osnovnu školu sa 2 : 1, dok je u drugom polufinalnom duelu Osnovna škola Bristovi istim rezultatom bila bolja od Druge osnovne škole. U finalnom duelu ekipa Treće osnovne škole bila je bolja od Osnovne škole Bristovi sa 2 : 0. Treće mjesto osvojili su odbojkaši Druge osnovne škole, pobjedom nad ekipom Prve osnovne škole sa 2 : 1.

U konkurenciji djevojčica u polufinalnim duelima pobjede su slavile odbojkašice Treće i Prve osnovna škola. Ekipa Treće osnovne škole rezultatom 2 : 0 bila je bolja od Osnovne škole Bristovi, dok je Prva osnovna škola sa 2 : 1 bila uspješnija od ekipe Prve osnovne škole Jaklić. U finalnom susretu odbojkašice Treće osnovne škole uvjerljivo sa 2 : 0 bile su uspješnije od Prve osnovne škole, dok je u duelu za treće mjesto Prva osnovna škola Jaklić istim rezultatom savladala ekipu Osnovne škole Bristovi.

I ovo takmičenje održano je u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a povodom obilježavanja predstojećeg Dana općine Bugojno.

pogledano 1184 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri