Okončani „Napretkovi lipanjski dani kulture“

U okviru „Napretkovih lipanjskih dana kulture“ sinoć je u Hrvatskom domu u Bugojnu upriličeno „Večer klapske pjesme“.

Gosti ove večeri bili su članovi klape „Šušur“ iz Splita koji su za posjetioce izveli niz dalmatinskih klapskih pjesama. Nastupom klape „Šušur“ okončani su „Napretkovi lipanjski dani kulture“.

Dan ranije u okviru ove manifestacije održano je „Večer folklora”. Prije nastupa ansambli su upriličili defile ulicama grada, a u programu su učestvovali: HKD „Napredak“ mlađa grupa, HKD „Kandija“, HKD „Napredak“ Gornji Vakuf/Uskoplje, HKUD „Zora“ Struge Gorica iz Čapljine, Izvorna folklorna grupa Pakalarevo iz Travnika, KUD „Rudine- župa Vidoši“ iz Livna, KUD „Jozo Džido-Zuber“ iz Omanjske kod Usore.

Pokrovitelji manifestacije „Napretkovi lipan jski dani kulture“ su načelnik Općine Hasan Ajkunić i Ante Grlić Radman iz Zagreba, jedan od ovogodišnjih dobitnika Plakete općine Bugojno.

pogledano 1434 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri