U KSC-u promovirana knjiga „Mangupluci i uspomene“

Sinoć je u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Maloj sali KSC-a Bugojno održana promocija knjige „Mangupluci i uspomene“, poznatog novinara i saradnjika „Oslobođenja“ Tonija Skrbinca.

„Mangupluci i uspomene“ su ustvari objedinjene i ukoričene priče za popodne koje je ranije Toni Skrbinac objavio u najstarijem bh dnevnom listu, „Oslobođenju“, a protekle godine izdao sarajevski „Rabic“.

Tokom promocije posebna pažnja je posvećena pričana vezanim za Bugojno i Bugojance koje je u svojim popodnevnim pričama nekadašnji dopisnik „Oslobođenja“ iz našeg grada Toni Skrbinac veoma znalački zabilježio i opisao . Priče: „Horovođa Mišo “, „Dizevole majstorije“, „Jablan “ i „Gospodin Mana“ prezentirali su članovi „Zavičajnog kluba Gimnazije Bugono“.

Promocija je upotpunjena izložbom crteža novinara Mahmuta Latifića, a kojima je nekadašnji dopisnik predratne TV Sarajevo iz Livna, obogatio Tonijeve priče. Dizajn korica knjige „Mangupluci i uspomene“ uradio je Ismar Mujezinović.

pogledano 743 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri