ULUSD upriličilo izložbu u povodu Dana nezavisnosti BiH

Sinoć je u Umjetničkoj galeriji KSC upriličena izložba slika nastalih tokom 3. internacionalne kolonije ILK 50 x 50 Bugojno 2017. Izložbu je organizovalo ULUSD u povodu 1.marta, Dana nezavisnosti BiH.

Izloženo je 30 umjetničkih radova nastalih na ovogodišnjoj koloniji, koja je održana u januara na TSRC Karalinka. Medju izloženim radovima je i slika četverogodišnje Sarah Mutevelić, najmaldje učesnice kolonije. Predsjednica ULUSD Adina Kero i Dženeta Hadžić, članica OO 3.internacionalne kolonije ILK 50 x 50 Bugojno 2017. pozdravile su prisutne i uputile čestitku u povodu 1.marta, Dana nezavisnosti BiH.

Izložbu je otvorenom proglasio direktor JU KSC Bugojno Vahid Duraković, a svečarsku atmosferu upotpunile su članice Vokalnog ansambla Bugojno koje su za ovu priliku izvele i dvije kompozicije iz svog bogatog repertoara.

pogledano 602 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri