Nova zbirka pjesama Olivere Slipac

Ovih dana iz štampe je izašla zbirka pjesama „Predskazanje“ Olivere Slipac iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

 

Izdavač knjige, u kojoj je objavljeno 30 pjesama, je Studio moderna iz Zagreba, a suizdavač Udruga Providenca - Biograd na Moru.

-Pišem s ljubavlju i nadom da će se stvari, koje primjećujem i pretvaram u stihove, završiti pozitivno u ovoj turbulentnoj svakodnevnici koju svi živimo - kazala je.

Knjiga je, dodaje, već predstavljena u Zenici, a planirano je da uskoro bude promovisana u Sarajevu i Zagrebu.

Smatra da poezija "povezuje ljude, ruši sve barijere i podsjeća da se oko nas nalazi puno lijepih stvari, koje samo treba pronaći i doživjeti".

-Jedna od tih stvari je i današnji praznik žena. Iako bih voljela kada bi se umjesto cvijeću, koje će većina dobiti, žene više radovale pobjedama u ispunjenju svojih prava - naglasila je Olivera Slipac.

Prije nešto više od godinu ova Gornjovakufljanka, s adresom stanovanja u Sarajevu, objavila je svoju prvu zbirku pjesama „Ljudi koji su izgubili dušu“.

pogledano 1002 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri