Otvoreno IX Bugojansko lutkarsko  bijenale

Sinoć je u pozorišnoj dvorani KSC-a upriličeno svečano otvaranje IX Bugojanskog lutkarskog bijenala . Po zavšetku ceremonije otvaranja, posjetioci u dvorani, a posebno oni najmladji mogli su uživati u predstavi “Andersenovi kuvari”.

 Publici u dvorani se na početku obratio direktor KSC-a i samog Bijenala, Vahid Duraković, koji je poželio dobrodošlicu  i zahvalio se svima koji su pomogli da se IX Bugojansko lutkarsko bijenale realizuje. U ime generalnog pokrovitelja se obratio načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić koji je zvanično otvorio Bijenale, te istakao izmedju ostalog da je zadovoljstvo pomagati ovakve događaje.

Nakon otvaranja publika je mogla uživati u prvoj takmičarskoj predstavi „ANDERSENOVI KUVARI“, Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda. Predstava , rađena u režiji Dragoslava Todorovića, svojevrsna je oda Andersenu i njegovom djelu. Koristeći sadržaj iz raznih Andersenovih bajki u modernoj lutkarsko-muzičko-plesno-pantomimskoj predstavi, Dragoslav Todorović je predstavio Andersena kao velikog čarobnjaka igre. Ova predstava oduševila je mlađu, ali i stariju publiku držeći njihovu pažnju tokom cijelog izvođenja.

Na okruglom stolu, koji je održan  u Maloj sali KSC-a, zajedno sa moderatorom, Ljubicom Ostojić i stručnim žirijem, gledaoci su razgovarali o ovoj predstavi gdje su imali priliku dati svoje mišljenje.

pogledano 262 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri