U Bugojnu gostovalo Lutkovno gledališče Maribor

„O dečki in pingvinu“,naziv je predstave Lutkarskog pozorišta Maribor iz Slovenije,koja je odigrana drugog dana IX Bugojanskog lutkarskog bijenala.

Radi se o predstavi,rađenoj po motivima Oliverja Jeffersa “Izgubljen i Nađen”.Reditelj predstave je Zoran Petrović. Predstava “O DEČKI IN PINGVINU”govori o prijateljstvu,usamljenosti i uzajamnom razumjevanju,a namjenjena je najmlađoj djeci .To je jedna duhovita,nježna i jednostavna priča o dječaku, koji jednog dana nađe pingvina i vraća se nekom drugom ili nekom drugom pustolovnom putu da pronađe put do cilja-iskreno prijateljstvo.

Lutkarsko pozorište Maribor je osnovano 1973.godine,kombinovanjem dva amaterska lutkarska pozorišta u gradu.Početci razvoja lutkarske umjetnosti u Mariboru potiču iz vremena između dva rata.

Drugog dana IX Bugojansksog lutkarskog bijenala u Donjem Vakufu u JU Centar za kulturu,informisanje i sport predstavila se Umjetnička akademija iz Osijeka,a odigrana je predstava “ZLOGRBA”.Prema planu Bijanala u takmičarskom dijelu programau KSC u 16,00 sati, zaintresirani mogu pogledati predstavu Dječijeg kazališta “Branka Mihaljevića” iz Osijeka “Deveta ovčica”,rediteljice Ljudmile Federove.U holu KSC u 18,00 sati bit će otvorena izložba Antonija Džolana “Plakati ,logotipi i naslovnice”.

pogledano 246 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri