Odigrana predstava "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla"

U Pozorišnoj dvorani KSC-a odigrana je predstava "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla", autora i režisera Harisa Pašovića. Predstava je nastala u koprodukciji "East West Centra" i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" podstiče publiku na kritičko mišljenje kao i na samostalno promišljanje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

U predstavi igraju mladi bh. glumci predvođeni Sašom Handžićem i Džanom Džanić.

Multimedijalnim sredstvima, filmom, pjesmama koje se pjevaju uživo, i naravno, fascinantnom glumom na smiješan i ozbiljan način, predstava govori o našim tajnim vrlinama i javnim porocima.

Ako je suditi po reakcijima publike, onda je ovaj pozorišni komad postigao svoj cilj te je barem malo "razbudio" uspavane građane. Po završetku predstave, publika je dugotrajnim aplauzom nagradila odigrane scene i dijaloge glumaca.

pogledano 468 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri