Otvorena prva samostalna izložba slika Marije Magdalene Dilber i Anese Muratović

U Umjetničkoj galeriji KSC-a Bugojno, otvorena je prva samostalna izložba slika Marije Magdalene Dilber i Anese Muratović. Izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

U Umjetničkoj galeriji KSC-a, likovne radove izložile su učenice Marija Magdalena Dilber i Anesa Muratović. Izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić koji je istakao kako ga raduje činjenica da mladi žele da ulažu u svoje obrzovanje i promovisanje likovnog umijeća.

Učenice Srednje tehničke škole, prvom samostalnom izložbom posjetiteljima su predstavile radove inspirisane prirodom koja nas okružuje, rađene tehnikom akvarel i ugljenim štapićima.

Samostalnom izložbom, talentovane učenice dale su značajan umjetnički pečat našoj općini te su svojim radovima doprinijele da se likovno stvaralaštvo podigne na jedan viši nivo.

pogledano 494 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri