Izvedena predstava "Kod Tita u raju"

U Maloj sali KSC-a u nedjelju je izvedena jedna od najgledanijih komedija posljednjih godina na prostorima bivše Jugoslavije "Kod Tita u raju.'' Komedija za koju se uvijek traži ulaznica više nastala je kao produkt popularnih Indexovaca.

Kroz političku satiru i izvrsne imitacije predstava govori o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji na prostorima nekadašnje Jugoslavije i historijskim greškama koje su dovele do njenog raspada.

U predstavi se prikazuje situacija u kojoj Josip Broz Tito, uređujući raj za Jovanku traži majstore. Na ovaj oglas javljaju se Slobodan Milošević i Franjo Tuđman nakon čega slijedi dijaloška komedija.

Likove Josipa Broza Tita, Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića utjelovili su glumci Andrija Kovač, Ranko Goranović i Ljuba Stanković.  

"Predstava nema političku pozadinu, već je glavni cilj da se publika zabavi i nasmije. Likove smo prikazali na zabavan način što publika jako dobro prihvata", istakao je glumac Andrija Kovač.

Komedija ''Kod Tita u raju'' gostovanjem u našem gradu potvrdila je epitet istinskog humorističkog hita zahvaljujući odličnoj glumačkoj ekipi koja je na zabavan način oduševila sve prisutne.

pogledano 348 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri