Odigrana pozorišna predstava "Mona Lisa"

Predstava "Mona Lisa" za koju je dramski tekst napisao Nedžad Begović premijerno je izvedena u našem gradu. Radi se o teatarskom projektu na kojem prvi put sarađuje bračni par, režiser Nedžad Begović i glumica Amina Begović. Uloge muzejskih čistačica utjelovile su glumice Amina Begović i Senka Oruč.

Predstava je priča o dvjema muzejskim čistačicama koje za vrijeme pauze razgovaraju o aktuelnoj svakodnevnici, a u njihovu povremenu nadrealnu komunikaciju uključena je i "Mona Lisa".

Kroz ovu komediju režiser se bavio apsurdom po dubini, a sve to minimalističkim pozorišnim sredstvima. Koliko god naslov "Mona Lisa" upućivao na neki ekskluzivitet, glumice Amina Begović i Senka Oruč ni u jednom trenutku nisu se udaljile od svakodnevnog života.

Sarađivale su na različitim projektima gdje su pokazale zavidne rezultate. Istakle su kako im je zadovoljstvo što su uspjele da kroz dramski tekst Nedžada Begovića publici pretoče lik Mona Lise na duhovit način. 

Publika u Bugojnu prepoznala je glumačku hemiju Amine Begović i Senke Oruč, a ovacije na kraju su najbolji pokazatelj kako su odigrale svoje uloge. 

pogledano 449 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri