Otvorena izložba slika "23 umjetnika za Ljekare svijeta"

Bugojansko lutkarsko bijenale nastavljeno je u Umjetničkoj galeriji KSC-a gdje je otvorena izložba slika Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, pod nazivom "23 umjetnika za Ljekare svijeta".

Postavka sadrži mape grafika vrhunskih umjetnika iz Evrope i Amerike. Riječ je o djelima doniranim od humanitarne organizacije Ljekari svijeta, koja se od 1996. godine nalaze u fundusu Umjetničke galerije, a medju njima i djela najpoznatijeg bh likovnog umjetnika Brace Dimitrijevića.

Tokom otvaranja izložbe, u uvodu se kratko prisutnima obratio direktor KSC-a i Bijenala, Vahid Duraković, dok su o samoj izložbi više govorili kustosica Umjetničke galerije BIH Ivana Udovičić i direktor Galerije, Strajo Krsmanović.

Izložbu je, prigodnim riječima, otvorenom proglasio načelnik Hasan Ajkunić. Inače, posjetioci će moći uživati u likovnim djelima autora svjetskog glasa, tokom predstojećih sedam dana.

 

pogledano 1354 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri