Otvoreno VIII bugojansko lutkarsko bijenale

Jučer u Pozorišnoj dvorani Kulturno sportskog centra sa početkom u 16:00 sati je svečano otvoreno VIII Bugojansko lutkarsko bijenale.

Direktor Kulturno sportskog centra i Susreta, Vahid Duraković je u svom obraćanju izrazio veliko zadovoljstvo zbog održavanja Bijenala, te se zahvalio, pored Općine Bugojno i Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK , kao i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, i svima ostalima, bez čije pomoći ovo Bijenale ne bi bilo moguće realizovati.

Posjetiocima se obratio i načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, ističući važnost ovakvog kulturnog događaja kako za Bugojno, tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon otvaranja, gledaocima, uglavnom djeci, školarcima, predstavila se jedna od najuspješnijih teatarskih kuća u BIH-ni, Pozorište lutaka Mostar sa predstavom „Ledeno srce“ Wilhelma Hauffa, a u režiji Todora Valova.

Igrali su: Igor Vidačković, Nedžad Maksumić, Serđo Radoš, Diana Ondelj Maksumić i Nermina Denjo. Po završetku predstave, u Maloj sali KSC-a Bugojno je održan Okrugli sto, na kojem se razgovaralo o odigranoj predstavi ali i općenito o lutkarskoj umjetnosti.

 

pogledano 1931 puta
RTV BUGOJNO

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri