Sutra će biti odigrana pozorišna predstava "Šmizle"

U sklopu Teatarskog internacionalnog festivala TIFBU, sutra će u 20 sati biti odigrana predstava "Šmizle" Gradskog pozorišta mladih Vitez. Režiju za ovaj pozorišni komad potpisuje Bruno Grebenar. Predstava se organizuje u partnerstvom sa Maticom hrvatskom OO Bugojno.

Riječ je o jednoj izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom. Radnja predstave je smještena u lokalu "Mali raj", staroj kafani na ivici propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend.

Tada počinje zaplet i glavna zabava za gledaoce, šest potpuno različitih tipova i karaktera, od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke.

Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

U predstavi igraju: Berna Mišković, Antonela Lukić, Ana Maros, Mirna Matković, Lorena Lukić, Franka Matić, Ivona Matošević i Petar Pejović.

Prije same predstave biće upriličeno zatvaranje Bugojanskog božićnog sajma.

Ulaz na predstavu je besplatan.

pogledano 972 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri