TIFBU: Sutra "Kišobrani za suze"

TIFBU od ove subote do kraja januara obilježit će predstave iz regije. Publika će imati priliku pogledati predstavu iz Rumunije „Kišobrani za suze“ od 20 sati u Maloj sali KSC Bugojno.

Riječ je o prvoj predstavi ove  vrlo cijenjene i popularne  trupe koja sebe naziva AUĂLEU. U proteklih 12 godina ova predstava je igrana u dvorištu, u vrtu, u šumi, na planini, na italijanskoj pozornici, na parkiralištu i u klubovima.
Predstava je u stvari jedan dan ili cijeli život, dan se razvija poput života, buđenje je rođenje, jutro je djetinjstvo, podne je adolescencija, poslije podne jeste zrelost, večer je starost i noć i san su smrt.
Kako ističe organitator vrlo su ponosi na saradnju s ovom vrlo zanimljivom teatarsko trupom koja dolazi iz Temišvara, Rumunije. Predstavi traje već 12 godina i  igrana je  na različitim pozornicama.
Tokom tri mjeseca, koliko traje festival TIFBU, odigrane su kvalitetne predstave, a posebno je značajno što će sam kraj TIFBU  biti usmjeren internacionalnoj teatarskoj sceni, tako da će do kraja januara publika imati priliku pogledati predstave iz Makedonije, Hrvatske, kao i izložbu novih medija iz Slovenije.

pogledano 605 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri