Odigrana predstava "Kišobrani za suze"

U sklopu ovogodišnjeg Teatarskog internacionalnog festivala TIFBU, izvedena je predstava "Kišobrani za suze", popularne rumunjske trupe AUALEU.

Riječ je o predstavi koja je u proteklih 12 godina igrana u dovrištu, vrtu, šumi, planini, na italijanskoj pozornici, na parkralištu i klubovima.

Predstava je u stvari jedan dan ili cijeli život, dan se razvija poput života, buđenje je rođenje, jutro je djetinjstvo, podne je adolescencija, poslijepodne je zrelost, večer je starost i noć i san su smrt.

U toku jednog dana, koliko traje priča glavnog lika, on proživljava i otkriva bitne etape života – rađa se, raste, spoznaje ljubav, posao, zabavu, male tragedije, sreću, poniznost, smijeh, ljepotu i smrt, sve kroz duhoviti ritual koji ga prati istakao je između ostalog Norbert Lovasz, tehnički inžinjer rumunjske trupe iz Temišvara.

U predstavi su igrali Jasmina Mitrici, Armand Iftode i Ioan Codrea. Bivajući potpuno bez riječi, predstava je bazirana na dramaturgiji brzih pokreta i inscenaciji direktnog čina.

Zanimljiva teatarska trupa iz Temišvara ponudila je bugojanskoj publici nešto sasvim drugačije, pokazavši kako je moguće slikama opisati ono što likovi proživljaju, bez da koriste riječi.

pogledano 1359 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri