TIFBU:Kazalište Talija Županija izvelo predstavu „Anela Romkinja“

Kazalište Talija iz Županje u subotu je, u bugojanskom KSC, izvelo predstavu „Anela Romkinja“, za koju je režiju uradio Branko Puhek.

„Anela Romkinja“ je drama rađena po istinitom događaju. Predstava je o tragičnoj sudbini mlade žene, koja se u ratnim 90. godinama suočava s problemima zbog svog porijekla, a kasnije i s dramatičnim životnim situacijama i neostvarenom, tragičnom ljubavi.

Inspirisan životnom dramom nesretne Anele, Branko Puhek napisao je tekst, uradio režiju i glumi u ovom pozorišnom komadu. Ova istinita ljudska drama u predstavi „Anela Romkinja“ igrana je mnogo puta u Hrvatskoj ali i van njenih granica.S posebnim entuzijazmom izveli su je u Bugojnu gdje, kakao kaže Puhek, ovdašnja publika ima poseban senzibilitet za pozorišnu umjetnost, a Teatar Fedra baštini dugu tradiciju koja ga svrstava u red perjanica teatarskog amaterizma u BiH.

Predstava „Anela Romkinja“ izvedena je u sklopu programa ovogodišnjeg TIFBU-a.

pogledano 630 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri