Bugojansko proljeće počinje defileom učesnika

Defileom učesnika ovogodišnjeg "Bugojanskog proljeća",sutra će početi tradicionalna dvadeseta po redu manifestacija,po kojoj je naš grad prepoznatljiv.Organizator je KSC Bugojno.

I ove godine "Bugojansko proljeće",počet će defileom učesnika manifestacije i koncertom Gradskog folkolornog ansambla,a prva predstava ,koju će posjetioci moći pogledati je autorska, DP Eko Art Bugojno “Krugovi”.Navedena predstava na program je u subotu od 20 sati.

U nedjelju,od 17 sati nastupa Mašino pozorište iz Beograda,a izvest će predstavu “Maša i Medo”.Istog dana s početkom u 19 sati u Umjetničkog galeriji KSC će biti otvorena samostalna izložba"All of me" Adine Kero.

Naredne sedmice,u okviru “Bugojanskog proljeća” autorskom predstavom za mlade “Na rubu” predstavit će se Omladinska scena DP Eko Art Bugojno i Kombinovanom predstavom za djecu “Princ iz moje ulice”Pozorište lutaka Mostar.U Pozorišnoj dvorani bit će prikazana dva filma ”PETAR ZEC” i “PROJEKT :TITAN”.Posljednjeg dana naredne sedmice u okviru "Bugojanskog proljeća" će učestvovati i HKD Napredak-Podružnica Bugojno.

Planirano je da “Bugojansko proljeće” traje do 20.maja ove godine,a okupit će pored osnovnih i srednjih škola ,brojna udruženja i pojedince, koji će prezentovati svoj rad kroz navedenu manifestaciju.

pogledano 1360 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri