Putujuća izložba „Pomozimo zajedno“

„Pomozimo zajedno“ naziv je putujuće izložbe humanitarnog udruženja „fra Mladen Hrkać“, koja je otvorena u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojno.

Izložena su 32 umjetnička djela, čijom kupovinom se učestvuje u podršci brojnim aktivnostima pomenutog udruženja čije je sjedište u Zagrebu. Domaćin izložbe bio je Ogranak Matice hrvatske Bugojno.

-Humanitarno udruženje „fra Mladen Hrkać“ je neprofitna i nevladina organizacija registrovana 2012. godine s ciljem pružanja pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama, koje iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolaze u Zagreb na liječenje. Udruga pomaže svakom čovjeku bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status, nacionalnost i vjeroispovijest- kaže Ivan Soldo, predsjednik udruženja „fra Mladen Hrkać“.

Do sada je udruženje, koje nosi ime po poznatom hercegovačkom franjevcu i dobrotvoru pomoglo oko 5.500 osoba, a za korisnike usluga osigurano je preko 100.000 obroka.

U toku su aktivnosti na izgradnji doma „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu, koji će biti u mogućnosti da smjesti 220 osoba istovremeno. Putujuća izložba „Pomozimo zajedno“, koju je otvorenom proglasio Antonio Džolan, predsjednik bugojanskog Ogranka Matice hrvatske, gostovaće u dvadeset bosanskohercegovačkih i isto toliko hrvatskih sredina.

pogledano 425 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri