“Bajke Baltika”, foto-putopis Sanje Krnjajić

Sinoć je u Maloj sali KSC-a u okviru 20. jubilarne manifestacije “Bugojansko proljeće”, prezentiran foto-putopis “Bajke Baltika“, kojeg je pripremila Sanja Krnjajić.

Ljubitelji foto-putopisa imali su priliku uživati u prezentaciji još jednog zanimljivog putovanja koje je fotoaparatom zabilježila naša sugradjanka Sanja Krnjajić. Uz popratnu priču o baltičkim zemljama: Litvaniji, Latviji i Estonijni, s fokusom na njihove glavne gradove: Vilnius, Rigu i Tallinn, Sanja Krnjajić je putem 150 fotografija posjetiocima prezentirala arhitekturu, sakralne objekte, gastronomsku ponudu, te ljepotu prirode i gradova Baltika.

Kombinujući godišnje odmore sa volonterskim radom u različitim krajevima svijeta Sanja Krnjajić do sada je boravila u oko 50 zemalja , a sa svakog putovanja vratila se sa pregršt fotografija koje govore o tim zemljama, običajima, ljudima, njihovoj arhitekturi, religiji, kulturi…

pogledano 658 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri