U OMŠ Bugojnu održan Koncert mladih pijanista

Na koncertu su nastupili Tara Šijak, Erna Sultanović, Aid Ajkunić i Azemina Magrdžija, učenici iz klase profesorica Majde Šečić i Ifete Šečić. Uz mlade pijaniste iz našeg grada, na koncertu su  nastupili gosti iz SMŠ Novi TRavnik  Ana Šuta i Gabrijela Blaž, te grupa “Pozitiva 17”.

Mladi pijanisti bugojanske Osnovne muzičke škole na sinoćnjem koncertu izveli su djela najvećih klasika koja su neizostavna na repertoaru svih evropskih i svjetskih muzičkih scena .Svojim muziciranjem još jednom su potvrdili talenat i predani rad, te brojnoj publici priuštili nezaboravni koncert.

-Koncert mladih pijanista organiziran je u povodu Svjetskog dana muzike. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku iz Bugojna da smo mi dio evropske kulturne tradicije i da smo Evropa - kazala je prof. Majda Šečić. Dodala je da je ova generacija učenika OMŠ Bugojno za pamćenje i da su na različitim takmičenjima osvojili više od 16 nagrada i dvije specijalne nagrade.

Kao i za dosadašnje koncerte i takmičenja i ovaj put su radili predano. Uložili su mnogo rad i truda, a bilo je smijeha i suza, kaže njihova profesorica.

Na koncertu je nastupila rok grupa “Pozitiva 17”, koja je za ovu priliku izvela i nekoliko rok pjesama.

Direktorica OMŠ Bugojno Ifeta Šečić obratila se prisutnim i zahvalila svima, a posebno učenicima koji su na brojnim takmičenjima na najbolji način predstavljali svoju školu i svoj grad, te zaslužno osvajali prestižne nagrade.

pogledano 862 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri