Na Fedrinom festivalu izuvedena predstava „Potjera" Gradskog pozorišta Živinice

U takmičarskom dijelu programa 46. teatarakog festivala Fedra BiH u Bugojnu sinoć je Gradsko pozorište Živinice izvelo predstavu " Potjera".

Predstava je radjena po tekstu Zlatka Jugovića, a u režiji Suada Avdagića i Murata Hasanagića.

-„Potjera „ je nastala po tekstu Zlatka Jugovića čije predstave ovo pozorište igra gotovo četiri decenije. Radnja predstave dešava se 1914.g., nekoliko dana pred sarajevski atentat. To je predstava o ljudima, administraciji i dogadjajima. Vjerujem da će publika prepoznati parodiju na današnju situaciju- kaže Suad Avdagić, režiser i glumac u predstavi, a koji je i direktor Gradskog pozorišta Živinice.

Ovaj pozorišni komad igrali su pred publikom u Živinicama, i prvi put sa Potjerom gostuju na jednom festivalu kao što je bugojanska Fedra. Pored Suada Avdagića, u predstavi igraju Marinko Mišić, Murat Hasanagić, Armin Suljić i Adnan Kamberović.

Gradsko pozoriste Živinice djeluje već 30 godina i dobitnik je brojnih priznanja, a jedno od najvećih je osvojeno na  19. susretu pozorišta BiH održanom u Brčkom, 2002.godine.

pogledano 719 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri