Pozorište lutaka Mostar izvelo predstavu "Punim jedrima"

Predstavom "Punim jedrima" Pozorište lutaka Mostar predstavilo se na ovogodišnjim 23. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Predstava je rađena prema tekstu bugarske književnice Teodore Popove, u režiji Elice Petkove.

Predstava "Punim jedrima" govori o gusarima koji imaju samo dva izbora, prijateljstvo ili izdaju. Brod "Crna strijela" plovi morem hrabar i neustrašiv, a njegovi pirati su snažni, odlučni i odani jedni drugima. Sve je u redu do dana kada kapetan spasi galebicu od oluje, nazove je Marina. Na brodu ona postaje opčinjena zlatom, a zlato postaje njen san i biva joj važnije od bilo čega. Na kraju, Marina shvata šta je važnije, zlato ili prijatelj.

U predstavi koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina, igraju Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Poučna priča o prijateljstvu nije bez razloga oduševila najmlađu publiku, budući da je predstava spoj glumačkog umijeća mostarskih i bugarskih umjetnika.

pogledano 1206 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri