Horoljupci učestvovali na manifestaciji "Radost Evrope"

Horoljupcima Vokalnog ansambla Bugojno, ove godine pripala je čast da budu jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na 49. Tradicionalnom međunarodnom susretu djece, “Radost Evrope.” Kruna susreta djece Evrope i ove godine bio je tradicionalni Gala koncert, koji je održan 5. oktobra u Sava Centru u Beogradu.

Ovogodišnja manifestacija, u organizaciji Dječijeg kulturnog centra i Gradske uprave grada Beograda, pod sloganom “Neka planeta blista”, posvećena je zaštiti životne sredine, što je jedna od prioritetnih tema koja povezuje djecu cijelog svijeta, razvijajući kod njih ekološku svijest i odgovornost prema planeti i njenim resursima. 

U programu ovogodišnje manifestacije učestvovala su djeca iz 18 zemalja uzrasta od 7 do 14 godina.

Iskreno se nadamo da smo opravdali povjerenje svih i da smo BiH predstavili u punom sjaju kako i dolikuje, naglasila je između ostalog Samira Merdžanić dirigentica i rukovodilac Horoljubaca. Ona se ovom prilikom osvrnula i na pjesme koje su imali priliku izvesti, na beogradskoj manifestaciji.

Na Gala koncertu Horoljupci su se predstavili  pjesmom „Ljubav može sve“ dok su na koncertu u Dječjem kulturnom centru izveli tri pjesme : "Ljubav", "Ne rugaj se" ( pjesmu uz znakovni jezik) i "Neka dobrota vlada".

Mnogi dječiji nastupi bili su posvećeni upravo priči o reciklaži i zaštiti životne sredine. 

pogledano 1536 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri