Noć teatra BiH i Međunarodni dan tolerancije obilježen i u našem gradu

U okviru TIFBU-a tokom vikenda u Bugojnu je obilježena Evropska manifestacija Noć teatra kao i Međunarodni dan tolerancije. Obilježavanje je organizovano u saradnji sa Dječijim pozorištem Eko Art iz Bugojna, koje je izvelo dvije predstave Crveno bijelo i Na rubu, dok je projektom BUJAMO o nacionalnim i o ostalim podjelama obilježen Međunarodni dan tolerancije.

Manifestacija "Noć teatra", koja ima za cilj promociju scenske i teatarske umjetnosti, obilježena je u našem gradu, nizom različitih pozorišnih predstava.

DP Eko Art, bugojanskoj publici predstavilo se predstavom Crveno bijelo, koja je nastala kao rezultat radionica fizičkog teatra i klauniranja u Banjojluci kao i predstavom Na vrhu.

U Noći teatra mladima iz našeg grada, pridružili su se i mladi iz Jajca, Mostara i Banja Luke, koji su projektom BUJAMO o nacionalnim i ostalim podjelama obilježili Međunarodni dan tolerancije. Projekat BUJAMO, nastao je kao podrška mladima Jajca koji su digli glas protiv podjela.

Kroz dvije godine okupio je oko 100 mladih iz 6 gradova BiH koji su na različite načine istraživali podjele, uzroke i načine njihovog prevladavanja.

Bila je ovo prilika da se kulturne ustanove udruže u veliku evropsku porodicu i proslave teatar i scenu kao mjesto dijaloga, susreta, druženja i novih spoznaja.

pogledano 1458 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri